Fællesskab
Noget at være sammen om
I Gødvad Enge bliver der god plads til at være sammen og noget at være sammen om. Området bugner af naturskønne fællesarealer, som du sammen med naboer og genboer får mulighed for at præge. Så hvad drømmer I om? Fælles fårehold, vandlegepladser, nyttehaver eller måske en æblelund?

Også vedligeholdelse er en fælles opgave i Gødvad Enge. Græsset på fællesarealerne skal slås og regnvandsanlæggene skal passes.
Fællesskab i Gødvad Enge
I Gødvad Enge er grundene lidt mindre end mange andre steder. Det betyder færre kvadratmeter, der skal slås eller luges. Til gengæld får I adgang til store, lækre fællesarealer, som I ikke bare kan benytte, men som I også får mulighed for at fylde med lige præcis de aktiviteter, I drømmer om.

Mulighederne er mange, og der er masser af inspiration at hente i lokalplanen. I kan fx gå sammen om at bygge et fælleshus, der kan danne rammen om fællesspisninger, foredrag og fester. Og i bæredygtighedens navn kan I etablere fælles regnvands- eller solcelleanlæg. Også legepladser til ungerne, nyttehaver med drivhuse og fårehold er det muligt at gå sammen om at stable på benene.

Det meste kan lade sig gøre, men det kræver, at I selv tager fat. Så har du mod på at slå nogle pæle i jorden til en indhegning, stå i spidsen for etableringen af en naturlegeplads, bruge en eftermiddag på at samle et drivhus eller bare give en hånd med, hvor der er brug for det? Ja, så er Gødvad Enge stedet for dig!

Du finder lokalplanen her

 

 

Grundejerforening
Når drømmene skal blive til virkelighed, skal grundejerforeningen på banen. Det er her, I i fællesskab lægger planer og træffer beslutninger: Om det er naturlegepladsen, indhegningen til får og geder eller noget helt andet, I kaster jer over i Gødvad Enge, beslutter I her.

Find inspiration til hvad I kan skabe sammen i Gødvad Enge her

Grundejerforeningen i Gødvad Enge får ansvaret for de private fællesveje, stierne, de fælles hække, fællesantenneanlæg osv. – præcis, som det er kutyme andre steder. Vedligeholdelse af de lækre fællesarealer bliver alles ansvar, men det er grundejerforeningens opgave at organisere og gå forrest.

Så er du firstmover, og vil du sætte dit præg på fællesarealerne i Gødvad Enge? Så er det i den kommende grundejerforening, det sker!
Mød dine nye naboer
I Gødvad Enge er der plads til at opføre mellem 150 og 170 boliger, så du kan se frem til at få rigtig mange nye naboer, genboere og venner. Er du spændt på at se, hvad de andre er for nogen? Du behøver ikke vente, helt til huset står færdigt, og flyttekasserne er pakket ud – du kan møde nogle af dem allerede i dag.

Vær med til at kickstarte Gødvad Enge-fællesskabet på facebook. Her kan du møde mange andre, der også drømmer om en grønnere hverdag og rum til både unger og fællesskaber på tværs af grundskel. På facebooksiden kan du også følge processen fra byggemodning til indflytning og få inspiration til en mere bæredygtig hverdag.

Du finder facebooksiden her

 

Find et fællesskab
Der er masser af aktive fællesskaber i Gødvad, som du kan blive en del af, når du flytter til Gødvad Enge. Her på kortet har vi samlet lokale foreninger og steder med plads til fællesskab.
Inspiration til et aktivt fællesskab